לי, אימו של עדי בן ה-6, מספרת על ההתמודדות עם מחלתו
מחלת מפרקים של הילד/ה משפיע על המשפחה והסביבה, כמו גם על מהלך החיים שלו/ה, כפי שתוכלו לקרוא בסיפורה האישי של לי, אימא של עדי בן ה 6 ובסיפורים נוספים באתר עמותת מפרקים צעירים
הבלונדינית שלנו
הבת המהממת שלי הייתה בת שנה ו7 חודשים, בלונדינית שובת לב, הולכת לגן, משחקת, רצה ומשתוללת. קמה בוקר אחד וחזרה לזחול, לא מצליחה ללכת, מבקשת שנרים אותה על הידיים.
הפעוטה שלנו
בתנו הייתה תינוקת פעילה בת שנה וחצי כשתחילה ראינו משהו קופצני בהליכה. משהו בכף רגל שמאל, באזור הקרסול – לא היה מונח נכון
הילד הגיבור שלנו
בני אובחן בגיל שלוש בערך. במשך מעל שנה הוא היה בוכה בכל הליכה, אפילו הליכה קצרה מהבניין לאוטו בחניה, טיולים קצרים, התחנן שניקח אותו בידיים…
המנגינה שלנו
כשהבת שלנו הייתה בת שנתיים, התעוררה בוקר אחד והחלה לבכות ללא סיבה נראית לעין, בכי שמעיד על כאב כלשהוא. הניסיונות להרים ולהרגיע אותה כשלו בזה אחר זה. הילדה עדיין לא דיברה, היא רק תפסה את הרגליים והצביעה על הברכיים.
כשמחלה פוגשת ילד – על התמודדות וניהול במרחב המשפחתי
הרצאתם של עידן רווה ואורן להק במסגרת כנס העשור לעמותת מפרקים צעירים על התמודדות וניהול במרחב המשפחתי.
הכנס התקיים ב 11.9.2020
הסיפור של לטם
סמדר, אם לשלוש בנות מדהימות והצעירה שביניהן שמה לטם, חולה במחלת מפרקים של הילדות (JIA), המתבטאת בכאבים במפרקים בצורה בינונית עם החמרות. כשהמחשבות מגיעות יחד עם תחילת שנת הלימודים,
מחלות ראומטיות – תרופות בכלל וביולוגיות בפרט – המנגנון, יתרונות וחסרונות
ההרצאה בנושא מחלות מפרקים, תרופות בכלל ותרופות ביולוגיות בפרט, הועברה ע"י פרופ' יצחק רוזנר, ראומטולוג בכיר, במכון לראומטולוגיה במרכז הרפואי בני ציון, חיפה.
בת שלוש: אמא, גם היום אקבל זריקה?"
בגיל שנה וחצי חלתה עלמה בדלקת מפרקים של גיל הילדות – מחלה שכוללת צליעה קשה ומערבת את הראייה, עד כדי עיוורון. אמה כותבת על ההתמודדות עם המערכת הרפואית ועם פעוטה שלא יכולה להסביר את הכאב והחרדה.
אני כבר לא נותנת לכאבים לעצור אותי ולא מוותרת על הגשמת חלומות
איך מתמודדים עם כאבי תופת שבהם הגוף תוקף את עצמו ולא מאפשר לבצע אפילו פעולות פשוטות? כיצד ניתן לחזור לשגרת חיים מלאה? צפו בסיפורה של עדי אהרוניאן
מתוך אתר וואלה בריאות – החוליה החזקה, מוגש כשירות לציבור ע"י נוברטיס
ביטוחים למחלות ראומטיות
ידוע שחולים כרוניים וחולים במחלות אוטואימוניות נתקלים בקושי רב בקבלה לביטוח פרטי.
הטכנולוגיה והרפואה המתקדמת מצריכה…
ביטוח נסיעות לחו"ל
אנשים רבים רוכשים ביטוח נסיעות לחו"ל…
דלקת מפרקים של הגיל הצעיר
לגדול עם דלקת מפרקים מהווה אתגר של ממש. בעבר, חלק לא מבוטל מן הילדים עם דלקת מפרקים פיתחו נכות משמעותית. העשור האחרון הביא עמו מהפך בתחום הטיפול של דלקות המפרקים…
אבחון מוקדם הוא קריטי למניעת נזקים בלתי הפיכים במחלות מפרקים של הילדות.
דלקת מפרקים כרונית אדיופטית של גיל הילדות
המחלה פוגעת ב-1 מכל 1,000 ילדים בישראל בצורות ובדרגות חומרה שונות, ומכיוון שמדובר בגילאים בהם הגוף צומח ומתפתח, יש חשיבות גדולה לאבחון מוקדם הן למניעת הרס המפרקים
אבחון מוקדם – דלקת מפרקים של גיל הילדות
האבחנה של מחלה זו מתבססת בעיקר על תלונותיו של החולה או הוריו ובדיקתו הגופנית. בדיקות המעבדה משמשות ככלי עזר אבחוני. אבחנת דלקת מפרקים אדיופאטית…
הטיפול בדלקת מפרקים של גיל הילדות
הטיפול המוקדם בדלקת מפרקים של הילדות הינו חיוני מאחר וישנן עדויות לפגיעה במפרקים החל משנה הראשונה של המחלה. איחור בהתחלת הטיפול עשוי להביא לפגיעה…
תזונה בריאה וילדים החולים במחלות מפרקים
מחלות מפרקים אצל ילדים זהו אתגר כפול כשמדברים על טיפול בתזונה הוליסטית, מצד אחד, יש בד"כ ערך רב לשינוי תזונתי ו/או שימוש בתוספי תזונה לשיפור המצב- וכל שינוי מאתגר באופן טבעי…
התמודדות משפחתו של הילד עם דלקת מפרקים
כניסתה של מחלה למשפחה טומנת בחובה אתגרים מכיוונים שונים. הן לילד עצמו והן למשפחה כולה שהיא המערכת התומכת אותו. המשפחה מהווה גורם חשוב בהצלחת השיקום…
אתגרים התפתחותיים ורגשיים של הילד עם דלקת מפרקים
ילד שחלה בדלקת מפרקים ניצב מול אתגר. עליו להמשיך ולהתפתח, לשאוף קדימה ולמצות את יכולותיו בצל מחלה מגבילה ומכאיבה שגם לא תמיד נראית לעין לסביבתו ולחבריו
להיות הורה לילד עם דלקת מפרקים
קשה להיות הורה לילד בעל צרכים מיוחדים. ההתמודדות עם הקושי של הילד או הילדה מצריכה מההורים תעצומות ללא הפסק, מידי דקה, כל יום, כל השבוע, כל השנה, למשך שנים רבות.
ביטוח בריאות לילדים עם דלקת מפרקים
ביטוח בריאות פרטי לילדים מבטיח כי הטיפול הרפואי הפרטי המתקדם והטוב ביותר יהיה זמין עבור ילדכם תוך דגש על מתן פתרון לבעיות רפואיות אופייניות של ילדים ללא המתנה…
להתמודד עם דלקת מפרקים כבר בגיל 6
יש ילדים שהכניסה לכיתה א' מהווה אתגר רגשי לא פשוט עבורם. לילדה כמו שי רסילבסקי בת ה-6.5, שסובלת מדלקת מפרקים, לצד החששות הטבעיים, לוותה הכניסה לכיתה החדשה גם בקושי פיזי. "לשי יש סייעת רפואית שמלווה אותה לבית הספר, ובלעדיה היא לא הייתה יכולה לסחוב את תיק הלימודים שלה או לעלות ולרדת מדרגות בכניסה לכיתה", מספרת אימה, מירית.